Gilde Kapel

De oprichting van de kapel, in de volksmond Gilde Kapel genoemd, gaat terug tot 1962. Tijdens de jaarvergadering stelde voorzitter L. Driessen toen de vraag of er wel of geen muziek bij het Akkermansgilde moest komen.

In eerste instantie was er van een echte Gilde Kapel nog geen sprake, muzikanten van Fanfare en Harmonie in diverse bezettingen luisterden de feesten van het Gilde op. Schraar Gubbels Sr. was de man met het idee en was de oprichter van de Kapel van het Akkermansgilde. Als eerste werden de jongens van de Venlose Fanfare, waar Schraar Gubbels Sr. ook lid van was, gevraagd, dat waren: Toen Wilbers - loewie Hendriks - Jan Hendriks - Jan Knippenberg - Piet Knippenberg - Sef Gubbels - Piet Gubbels - Frits van den Broek en Pietje Boekhold. Zij waren al enkele keren bij elkaar geweest toen Schraar Gubbels Sr. het idee opperde om ook de jongens van Sevriens te vragen. Trompettist Jacques Sevriens was de Kapelleider die toen ook het initiatief nam tot het opleiden van eigen Gildeleden voor de Kapel.

De Gilde Kapel luistert niet alleen alle feesten zoals Koningsvogelschieten, Bondsfeesten, Reuzenoptochten van het Akkermansgilde op, maar is óók buiten het schietseizoen regelmatig te horen bij o.a optredens bij verzorgingstehuizen, de jaarlijkse schinkemerret, astebleef concerten en de laatste jaren ook tijdens de Venloop. Zij verzorgen tevens een nieuwjaarsconcert tijdens de traditionele nieuwjaarsborrel van het Akkermansgilde.
Ook tijdens het jaarlijkse OLS is de Gilde Kapel een graag geziene gast, waar ze na deelname aan de optocht met hun vrolijke muziek bijdragen aan de zéér gezellige sfeer in de feesttent.
Leiders van de Gilde Kapel waren onder andere Jacques Sevriens, Sef Gubbels en Wiel Vervoort. Sinds beginjaren ’80 staat de Gilde Kapel onder leiding van Sjraar Boom.

Heeft u na het lezen van dit verhaal interesse? Kom vrijblijvend langs op onze repetitieavond of neem contact op met Vincent Jacobs via telefoonnummer 06-49541522 of e-mailadres vimadali@gmail.com.