Nieuwsarchief 2014

1 november 2014


Plus Benders Sponsoractie 2014-2015

Het Akkermansgilde doet mee aan de sponsoractie van Plus Benders Venlo en Plus Benders Blerick. Dit betekent dat we met het verzamelen van spaarzegels een heel mooi bedrag kunnen ophalen voor onze vereniging.
Wat houdt het in?

• De sponsoractie heeft een looptijd van 13 weken: van zondag 2 november 2014 tot en met zaterdag 31 januari 2015.

• De consument ontvangt bij iedere € 5,- besteding bij PLUS Benders één zegel t.w.v. € 0,05. Exclusief wettelijk niet toegestane artikelen (bijvoorbeeld: rookwaren en slijterij).

• Wekelijks zijn er producten die recht geven op extra sponsorzegels; deze producten worden wekelijks met afprijzing in de weekendadvertentie van Plus Benders in het E3 Journaal afgebeeld.

• Iedereen kan meesparen: leden, familie, vrienden, kennissen en bekenden. Iedereen die u kent kan zijn zegels inleveren bij ons.
• Heeft u zegels? Deze kunnen worden ingeleverd bij onze leden of bij onze voorzitter Huub Verkoeyen, Arenborgweg 107, 5916 NL in Venlo.
Laten we er met zijn allen een succes van maken en mobiliseer iedereen in uw omgeving om zoveel mogelijk zegels op te halen voor onze vereniging!
3 september 2014

Open dag Groote Heide

Op zondag 7 september zal op de Groote Heide een open dag plaatsvinden. Deze open dag zal zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Het Akkermansgilde opent ook haar deuren en iedereen is welkom om kennis te maken met ons Gilde en haar tradities. De open dag zal plaatsvinden op ons schietterrein gelegen aan de Louisenburgweg 32 in Venlo.
De bezoekers kunnen bij ons ervaren hoe het is om te schieten met de zware buks. Ook zal het Koningszilver aanwezig zijn en worden er kogels gemaakt.
Traditiegetrouw zullen deze dag ook onze donateurs uitgenodigd worden om te schieten op de bölkes. Zij zijn vanaf 15.00 uur welkom. Heeft u hiervoor geen uitnodiging ontvangen kom gerust langs om te schieten op de bölkes en ons Gilde te ondersteunen.
Wij hopen u allen te mogen begroeten op zondag 7 september!
20 augustus 2014

3e Bondsschuttersfeest 2014
Zondag 24 augustus hebben we alweer het laatste Bondsschuttersfeest van dit jaar. We zijn te gast bij de Bussen Schutten in Neer.
Hier gaan we met de bus naar toe. We verzamelen ons om 12.00 uur bij café de Hazewind. Het vertrek van de bus is 12.15 uur en de Blerickse leden kunnen om 12.25 uur opstappen aan de Burgemeester Gommansstraat. Leden die op eigen gelegenheid gaan verzamelen zich om 13.00 uur op het opstelterrein bij sportpark 't Ligteveld in Neer.

Om 12.30 uur is de officiële ontvangst in Gemeenschapshuis "De Haammaeker" in Neer. De officiële opening en inspectie is om 13.30 uur en het vertrek van de optocht is om 14.00 uur. We hebben optochtnummer 19. Na de optocht zullen om 15.30 uur de bijwedstrijden plaatsvinden en zal om 16.00 uur gestart worden met het korpsschieten.
 

8 juli 2014

Kavelen OLS in Papenhoven-Grevenbicht
Na de mooie dag van afgelopen zondag 6 juli, maken we ons op voor het kavelen van a.s. zaterdag 12 juli. Deze week zullen we daarom twee keer oefenen en wel op donderdag 10 juli en vrijdag 11 juli vanaf 19.00 uur.
Zaterdag verzamelen we ons bij Café de Hazewind, alwaar we om 09.15 uur zullen vertrekken naar Grevenbicht. De kaveling begint om 11.00 uur.
Informatie over het kavelen is te vinden via onderstaande afbeelding:

1 juli 2014


OLS 2014 bij schutterij Eendracht in Papenhoven-Grevenbicht

Op zondag 6 juli gaan we naar het OLS in Papenhoven-Grevenbicht. Hiervoor verzamelen we ons om 10:30 uur bij Café de Hazewind, vertrek van de bus is 11.00 uur. De Blerickse leden kunnen om 11.15 uur opstappen aan de Burgemeester Gommansstraat. 

We hebben optochtnummer 112, hetgeen betekent dat we omstreeks 15.30 uur de optocht zullen lopen. We schieten op korpsboom 16 rechts. Voor ons is het korpsschieten van 17.45 uur tot 18.30 uur.

Meer informatie: www.ols2014.nl
 

17 juni 2014

Koning 2014: Hein SchreursAfgelopen zaterdag 14 juni hebben wij ons traditionele Koningsvogelschieten gehouden.

Om 10.00 uur zijn we de dag begonnen met een Heilige Mis in de Sint Martinuskerk in Venlo ter nagedachtenis aan de overleden leden van het Akkermansgilde en overleden familieleden.

Na de Heilige Mis zijn we samen met Fluas en Guntrud in een korte optocht door het centrum van Venlo getrokken om vervolgens aan te schuiven voor een koffietafel bij de Venlonazaal. Hierna zijn we naar onze jubilarissen gegaan die een serenade kregen aangeboden. Dit jaar waren dat: Herman Christiaans (40 jaar lid), Martien Simons (25 jaar lid) en Bert Roodbeen (25 jaar lid). Nadat onze jubilarissen in het zonnetje waren gezet zijn we naar onze zittende Koning Huub Verkoeyen gegaan. Hier hebben we ook een serenade gebracht en is de loting verricht voor het Koningsvogelschieten later op de avond.

Nadat we bij de Koning waren geweest zijn we naar het Venlose stadhuis getrokken voor het betalen van de jaarlijkse schatting aan de Magistraat van Venlo, Burgemeester Antoin Scholten. Na de toespraken van de Burgemeester en de voorzitter van het Akkermansgilde werd overgegaan tot het betalen van de schatting en het tooien van de Koning met het Koningszilver, de Koningskroon en de Koningstaf.

Na de ontvangst vertrokken we naar ons schietterrein. Hier hebben we eerst een groepsfoto gemaakt met de zittende Koning. Hierna werd Koning Huub Verkoeyen ontdaan van al zijn waardigheden en kon om 18.30 uur gestart worden met het schieten op de houten vogel.

Het eerst schot werd gelost door onze beschermheer. Hierna was het de beurt aan de Akkermannen en de strijd om de Koningstitel 2014 barste los. Na 75 schoten was het dan zo ver en schoot Hein Schreurs het laatste stuk van de vogel naar beneden. Hein werd getooid met al zijn waardigheden, waarna het Koningsfeest losbarste.

We kunnen spreken van een zeer geslaagde dag! 

5 juni 2014

Artikel Akkermansgilde in Venlo Magazine

Het Akkermansgilde bestaat dit jaar 420 jaar en is de oudste vereniging van Venlo. Reden voor Marc Derckx van Venlo Magazine om in de juni editie van dit magazine een mooi artikel te wijden aan het Akkermansgilde in het maandelijkse item: 'De club van Derckx. Klik op onderstaande afbeeldingen voor het volledige artikel.

Bron: Venlo Magazine, tekst: Marc Derckx.

21 mei 2014

Reuzenoptocht Maastricht

Op zondag 1 juni zullen we deelnemen aan de reuzenoptocht van Gigantius in Maastricht. Dit is een reuzenoptocht die een keer in de vijf jaar wordt georganiseerd in de binnenstad van Maastricht. Dit is een groot spektakel met reuzengroepen uit binnen- en buitenland.

We verzamelen ons hiervoor om 11.00 uur bij Café de Hazewind, vertrek van de bus is om 11.15 uur. De Blerickse leden kunnen om 11.25 uur opstappen aan de Burgemeester Gommansstraat.

De aanvang van de optocht is om 14.00 uur. Voor meer informatie zie www.gigantius.nl.
 

16 mei 2014

1e Bondsschuttersfeest 2014

Op zondag 18 mei zullen we deelnemen aan het 1e Bondsschuttersfeest van de schuttersbond Juliana bij Sint Sebastianus in Sevenum. Hier gaan we op eigen gelegenheid naar toe. We verzamelen ons hiervoor om 13.00 uur op het feestterrein aan de Staarterstraat in Sevenum.

De officiële opening en inspectie is om 13.30 uur en het vertrek van de optocht is om 14.00 uur. We hebben optochtnummer 19. Na de optocht zullen om 15.00 uur de bijwedstrijden plaatsvinden en zal ook gestart worden met het korpsschieten en het Bondskoningschieten 2014.

15 april 2014

Optochtnummer Bondsfeesten 2014

Zaterdag 15 maart heeft de loting plaatsgevonden voor de optochtvolgorde tijdens de bondsfeesten van de schuttersbond Juliana.

Het Akkermansgilde Venlo heeft dit jaar optochtnummer 19. 
 

15 april 2014

Optochtnummer OLS 2014

Maandag 24 februari heeft de loting plaatsgevonden voor de optochtvolgorde van het Oud Limburgs Schuttersfeest bij schutterij Eendracht Grevenbicht.

Het Akkermansgilde Venlo heeft dit jaar optochtnummer 112. Voor de volledige optochtvolgorde verwijzen wij u naar de website: www.ols2014.nl.


8 februari 2014


Optocht Boérebroélof

Tijdens de Boérebroélof op carnavalsdinsdag 4 maart zal het Akkermansgilde samen met het Boérebroélofgezelschap van V.G. de Kwas een oude traditie doen herleven. Het Akkermansgilde zal samen met Flujas en Guntrud de Boéreoptocht openen. 

Op 22 januari is hiervoor het officiële contract ondertekend en kunnen we ons gaan opmaken voor een schitterende optocht tijdens de Bóerebroélof.

De optocht trekt vanaf 13.30 uur door de binnenstad van Venlo.
2 januari 2014


Nieuwjaarsborrel

Op zondag 5 januari zal het Akkermansgilde haar traditionele nieuwjaarsborrel houden. Vanaf 12.00 uur bent u van harte welkom om samen met ons het glas te heffen op het nieuwe jaar. Onze eigen Gildekapel zal deze middag muzikaal opluisteren.