Nieuwsarchief 2012

28 juni 2012

OLS 2012 Sint Harlindis & Relindis Ellikom

Op zondag 1 juli zullen we met ons complete Gilde naar het OLS in Ellikom gaan. Hiervoor verzamelen we ons om 10.00 uur bij Herberg ’t Gildehoes, vertrek van de bus is uiterlijk 10.30 uur. De Blerickse leden kunnen om 10.45 uur opstappen aan de Burgemeester Gommansstraat.

We hebben optochtnummer 27, hetgeen betekent dat we om 13.57 uur de optocht zullen lopen. Om 16.45 uur zal ons zestal starten met het korpsschieten.

3 juni 2012

Koning 2012: Bart KokNa 124 schoten is zaterdag 2 juni onze nieuwe Koning van 2012 bekend geworden: Bart Kok.27 april 2012

Koninklijke Onderscheiding Sjraar Boom


Op vrijdag 27 april heeft burgemeester Hubert Bruls in ons clubgebouw Sjraar Boom benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Sjraar is 50 jaar Gildelid en al 50 jaar Lid en Kapelmeester van onze Gilde Kapel.

Vanuit het Akkermansgilde was een delegatie van het bestuur en Gilde Kapel aanwezig en familie en vrienden. Wij willen Sjraar van harte feliciteren met deze Koninklijke Onderscheiding.

 

14 april 2012

Openingsceremonie Floriade 2012

Op woensdag 4 april hebben we met het Akkermansgilde en Fluas en Gunrud deelgenomen aan de openingingsceremonie van de Floriade 2012.

Deze openingsceremonie werd geregisseerd door Cees Rullens. Wel bekend als regisseur van de Venlose Revue en de Passiespelen. Tijdens deze openingsceremonie hebben ruim 800 acteurs vrijwillig deelgenomen. Op deze avond brachten Rowwen Hèze en Chantal Janzen samen het Floriadelied ten gehore. Voor onze Gildeleden was het deelnemen aan deze openingsceremoniecermonie een mooie ervaring.

In onze Fotogalerij staat een fotoreportage van de openingsceremonie van de Floriade.

14 april 2012

Jubilarissen Sjraar Boom en Bert Kok

Zaterdag 31 maart hebben we onze Gildeleden Sjraar Boom (50 jaar lid) en Bert Kok (40 jaar lid) gehuldigd voor hun jubileum bij het Akkermansgilde.

Sjraar Boom ontving van het Akkermansgilde de gouden speld die hoort bij het 50-jarig lidmaatschap en werd tevens benoemd tot Erelid van het Akkermansgilde. Namens de OLS-federatie ontving hij het gouden Kroontje op zijn gouden onderscheidingsmedaille die hij tijdens zijn 40-jarig lidmaatschap ontving.

Bert Kok ontving van het Akkermansgilde de zilveren speld die hoort bij het 40-jarig lidmaatschap. Namens de OLS-federatie ontving hij de gouden onderscheidingsmedaille en de speld die daarbij hoort.

Na het offciële gedeelte was de receptie waarbij onze gildeleden, dames, familie, vrienden en bekenden de jubilarissen konden feliciteren met hun jubileum.

In onze Fotogalerij staat een fotoreportage van de Jubilarissenavond.
21 maart 2012

Het Akkermansgilde via Twitter

Het Akkermansgilde is nu ook te volgen via Twitter. Volg ons voor nieuws en activiteiten via @Akkermansgilde. Klik op:


21 maart 2012

Optochtnummer Bondsfeesten 2012

Zaterdag 17 maart heeft de loting plaatsgevonden voor de optochtvolgorde tijdens de bondsfeesten van de schuttersbond Juliana.

Het Akkermansgilde Venlo heeft dit jaar optochtnummer 16.

29 februari 2012

Optochtnummer OLS 2012

Dinsdag 28 februari heeft de loting plaatsgevonden voor de optochtvolgorde van het Oud Limburgs Schuttersfeest bij schutterij Sint Harlindis & Relindis uit Ellikom. Het Akkermansgilde Venlo heeft dit jaar optochtnummer 27. Voor de volledige optochtvolgorde verwijzen wij u naar de website www.olsfederatie.com of www.schuttersbondjuliana.nl.