Zaterdag 3 juni 2017 – Koningsvogelschieten

Traditiegetrouw zal het Akkermansgilde op zaterdag 3 juni 2017 het  Koningsvogelschieten houden. Allereerst zal het Akkermansgilde ’s morgens starten met een Heilige Mis in de Sint Martinuskerk in het centrum van Venlo. Deze Heilige Mis is ter nagedachtenis aan de overleden leden van het Akkermansgilde en de overleden familieleden.

Na de Heilige Mis zal het Akkermansgilde een korte rondgang maken door het centrum van Venlo. Na deze rondgang zullen de leden en hun partners aanschuiven voor een koffietafel bij Hotel Café Restaurant Wilhelmina.

Aansluitend aan de koffietafel vertrekt het Akkermansgilde naar haar jubilarissen van dit jaar. Dit zijn Jacob Theunissen en Wim Repping, beiden 40 jaar lid en Hay Holthuysen, 60 jaar lid van de OLS federatie. De jubilarissen krijgen een serenade aangeboden. Vervolgens gaat het Akkermansgilde naar de huidige Koning Wiel Voss, alwaar ook een serenade gebracht zal worden. Nadat bij de Koning de loting is verricht voor het Koningsvogelschieten, dat later in de middag plaatsvindt, zal het Akkermansgilde naar het stadhuis trekken en daar ontvangen worden door de Locoburgemeester van Venlo, Stephan Satijn. Op het stadhuis zal het Akkermansgilde de jaarlijkse schatting betalen. Aansluitend zal de Koning door de Burgemeester getooid worden met het Koningszilver, de Kroon en de Koningsstaf.

Vervolgens zal om ongeveer 18.30 uur het Koningsvogelschieten gaan beginnen. Zodra de nieuwe Koning bekend is, zal in het feestpaviljoen het Koningsfeest beginnen.

Tue, 09 May